5 april 2011

DRIVE ANGRY

Man undrar ju hur pass jobbigt det är att göra en film egentligen? Det är säkerligen ganska jobbigt samt långa dagar med övernattningar i husvagn och på hotell någon månad i sträck, jag har ingen aning då jag aldrig har eller kommer att medverka i någon film men man har ju hört många skådisar gnälla om hur tufft det är. Ska man ta dessa gnällspikar på orden så måste Nicolas Cage vara en riktig tuffing för här har han huvudrollen i ännu en film som har premiär under första halvan av 2011. Han är även stentuff i den här action filmen, han är Milton, han har rymt från helvetet av en enda anledning och den är att utkräva rättvisa för sin mördade dotter samt förhindra att hans nästan nyfödda barnbarn offras i satans namn. Han måste dock skynda på för han är jagad, ingen ska kunna tro att det bara är att rymma från helvetet oavsett skäl och tro att man ska komma undan ty helvetet har bara en straffskala, för evigt.

Milton har varit död så pass länge att han aldrig har sett en mobiltelefon men inte så pass länge att han inte vet vilken bil man ska ratta. Det duger bara med muskelbilar som Charger och Chevelle. Just en Charger råkar servitrisen Piper äga och Milton ser påpassligt nog till att han får lift med henne genom ett litet ingrepp som motorn inte gillar men som inte är värre än att det går att fixa på ett kick. Piper är en otroligt vacker tjej som också naturligtvis visar sig vara av riktigt hårt virke. Efter en ordentlig holmgång med sin pojkvän som hon tagit på bar gärning i sängen med en annan tjej så slår hon sig ihop med Milton i jakten på hans dotters banemän.

Ja, jag vet att det är rätt så klichéartat men det gör i alla fall inte mig någonting för de kompletterar varandra riktigt bra faktiskt. Amber Heard som spelar Piper är en ny bekantskap för mig men en trevlig sådan. Hon gör en riktigt bra insats filmen igenom, att hon dessutom är vackrare än det går att beskriva i ord gör ju inte det hela sämre precis. Vi lär definitivt få se mera av Amber Heard framöver.

Det är en ganska imponerande rollbesättning i övrigt också men det är i det här fallet tyvärr ingenting som hjälper till att höja filmen över mängden. ”Drive Angry” är i mitt tycke en dussinfilm, varken bra eller dålig utan bara så där lagom. Man har trevligt i 90 minuter helt enkelt, man vill se klart filmen för att den är hyfsat spännande från början utan några irritationsmoment som stör samt så innehåller den stundtals action av hög klass. Lite naket här och där också som brukligt är när det gäller actionfilmer med sådan här story. Du kommer inte att bli jättenöjd men inte heller besviken och det är ju det viktigaste, det är trots allt bara actionfilm men rätt bra sådan.
Regissör: Patrick Lussier Manus: Todd Farmer & Patrick Lussier Skådespelare: Nicolas Cage, Amber Heard, Billy Burke, William Ficktner m.fl Längd: 1.44 År: 2011 Land: USA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar