19 september 2011

Andy Whitfield


Återigen så har cancer på sitt mest pardonslösa vis sett till att en människa lämnat jordelivet alltför tidigt. Denna gång var det Andy Whitfield, 39 år, som förlorade den många gånger hopplösa kampen mot cancern. Blodcancern kom tillbaka en andra gång, och denna gång visade den ingen nåd. Andy somnade in i hemmet i Sydney, Australien, den 11 juni omgiven av sina närmaste. Han efterlämnar hustrun Vashti och två små grabbar på 4 och 6 år, Jesse och Indigo.


Det är alltid sorgligt att konstatera vilken grym sjukdom i alla dess former som cancer är för man kan aldrig riktigt vara säker på att man har besegrat den, när man minst anar det kan den slå till med full kraft igen och den gör det också ofta. Andy trodde sig nog ha vunnit när han förklarades frisk första gången i juni i fjol, tyvärr fick glädjen över detta besked inte bestå särskilt länge. Bara drygt tre månader senare återkom cancern med full styrka. Själva diagnosen hade han fått år 2009, blott några veckor innan andra säsongen av ”Spartacus: Blood and Sands” skulle börja spelas in. Inför faktumet att han drabbats av denna fruktansvärda sjukdom så lämnade han serien, för gott skulle det visa sig, för att kunna lägga all sin fokus och kraft på att vinna denna svåra kamp.

Spartacus: Blood and Sands” blev Whitfields största framgång karriärmässigt. Personligen kan jag inte ge något omdöme om denna serie då jag dessvärre bara sett två avsnitt, än så länge, men att den blivit rosad av många har inte undgått mig och mycket av alla lovord som öst över serien har jag förstått är Andy Whitfields förtjänst. Innan framgången med serien så hade Whitfield jobbat som modell bland annat innan han fick sin första roll i tv-serien ”All Saints” som Matthew Parkes år 2004. Anbuden haglade inte precis över Andy men han fick göra huvudrollen i bland andra ”Gabriel” år 2007 och i ”The Clinic” år 2010. Han gjorde också inhopp i tv-serierna ”McLeod´s Daughters”, ”The Strip” och ”Packed to the Rafters”.
Vila i frid, Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar